BPM AANGIFTE DOEN?

Wilt u BPM aangifte doen? Neem dan vrijblijvend contact op met BPMvanmijnauto.nl. Onze erkende taxateurs helpen u graag met de BPM aangifte.

WAT IS BPM?

Wat is BPM? BPM is de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. Voor alle voertuigen die in Nederland geregistreerd worden dient er belasting te worden betaald. Ook wanneer een voertuig niet in Nederland geregistreerd is en een Nederlands ingezetene ermee in Nederland op de weg rijdt, moet er BPM betaald worden.

Wanneer er BPM aangifte is gedaan wordt de auto of motor bij de RDW geregistreerd (op kenteken gezet). Wanneer de aangifte is voltooid en de belasting is betaald mag u met het voertuig de openbare weg op. Het voertuig moet ook gekeurd worden door de RDW, voordat het de openbare weg op mag.

BPM LATEN BEREKENEN?

Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op

 • Foto's
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  BPM aangifte: BPM tegenbewijs, afschrijvingtabel en koerslijst

  Er zijn drie manieren van BPM aangifte doen, namelijk forfaitaire afschrijvingstabel, koerslijsten en taxatie, ook wel de BPM tegenbewijsregeling genoemd. Het BPM bedrag is afhankelijk van de historische netto catalogusprijs van het voertuig. De netto catalogus prijs is de prijs van de personen auto of motorrijwiel inclusief opties en accessoires, maar exclusief de BPM en BTW.

  De BPM berekening wordt normaal gedaan aan de hand van de netto catalogusprijs en een afschrijvingstabel op basis van leeftijd van het voertuig. Wanneer de auto echter meer in waarde is gedaald (bijv. bij schade, veel kilometers etc.), kunt u vele euro’s besparen door gebruik te maken van de tegenbewijsregeling.

  Hieronder worden de mogelijke manieren van BPM aangifte doen uitgelegd, u mag uit de voordeligste manier kiezen.

  01

  Forfaitaire afschrijvingstabel

  Bij een forfaitaire afschrijvingstabel tabel wordt er gekeken hoe oud het voertuig is, door middel van de afschrijvingstabel bepaald u hoeveel u van de bruto bpm mag afschrijven. Meer weten over de forfaitaire afschrijvingstabel?
  02

  Koerslijst

  BPM aangifte kan ook door middel van een officiële koerslijst. Deze koerslijst dient te voldoen aan de door de Belastingdienst gestelde voorwaarden. De koerslijst geeft een algemeen beeld van de waarde van het voertuig, op basis van de afschrijving van de nieuwwaarde van het voertuig in kwestie. Meer weten over koerslijsten?
  03

  Taxatie/Tegenbewijsregeling

  Ook is het mogelijk om de waarde van een voertuig te bepalen met een taxatierapport. Dit wordt ook wel de BPM tegenbewijsregeling genoemd en betreft de meest accurate vorm van de waardebepaling van een voertuig voor het doen van de BPM aangifte. Meer weten over de tegenbewijsregeling?

  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

  onze experts helpen u graag!
  TOP